Søg
Close this search box.

Onyx Stekpanna Bäst i Test 2024: Varför har den blivit en av svenskarnas favoritstekpannor?

Onyx stekpanna 28 cm

Onyx Stekpanne test och recension

Stekpanna bäst i test

Platsbrist: De flesta av oss som har stått i ett kök känner igen det. Det finns flera saker på spisen, ugnen är full och nu måste man lägga till ännu en stekpanna, men det är svårt att hitta plats! Onyx-pannan är lösningen, för här kan du ta av handtaget och därmed spara massor av plats med stekpannor som inte står i vägen för varandra! Det är särskilt genialt när man sätter in pannan i ugnen; in med Onyx stekpannan, och när den är på plats, ta sedan av handtaget, och du kan stänga ugnen utan problem!

NoraDahl.se har testat Onyx Stekpanna 28 cm, men du kan också få den i andra storlekar (24 cm, 26 cm och 30 cm). Under en period på tre dagar stekte vi både en biff, kyckling och en fläskkotlett och varje gång var resultatet riktigt bra, maten får en fin, knaprig färg, vilket också påverkar smakupplevelsen och allt steks perfekt. Onyx-stekpannan värms snabbt upp utan att behöva använda massor av energi för det. Till skillnad från andra non-stick-pannor som tappar sin non-stick-beläggning så snart du sätter den i diskmaskinen, kan denna Onyx-stekpanna klara en tur i diskmaskinen och fortfarande vara lika bra att använda efteråt.

Onyx-stekpannan fungerar med alla spisar, även spisar med induktion och gas.

Om du ska börja byta ut flera stekpannor kan du med fördel byta ut dem mot Onyx-stekpannor och frigöra massor av plats i dina skåp. Genom att kunna ta av handtagen kan du enkelt stapla stekpannorna ovanpå varandra.

Onyx Stekpanna fra Onyx Cookware

Där en Onyx-panna verkligen skiljer sig från vanliga stekpannor är deras patenterade Onyx Cookware™ hexagonala design, skapad genom unik lasergravering. Vad innebär det och vad gör det?

Det säkerställer att de lägsta punkterna av pannan består av ett non-stick material, vilket garanterar enkelhet i matlagningen och enkelhet i rengöringen. På toppen hittar du rostfritt stål som lägger till hållbarhet, perfektion i stekning av kött och möjligheten att använda metallredskap utan bekymmer, så om du sticker en gaffel i köttet och träffar pannan, ingen fara, den tar inte skada! Du kan också skära köttet direkt från pannan. Det är smart! Av denna anledning kallas Onyx Stegepannan också för en “hybrid” panna, eftersom den ger dig det bästa från båda världarna: önskad non-stick funktionalitet och hållbarheten från en professionell rostfri stål- eller gjutjärnspanna.

Bäst i test Stekpanna

Det finns många goda skäl till att Onyx gång på gång vinner förbrukarwebbplatsernas “stekpanna bäst i test”. En av anledningarna är att den möjligen steker kött bättre än någon annan stekpanna på marknaden, så om du gillar en god köttfärslimpa eller biff, kommer du aldrig att steka med en annan panna än den från Onyx.

Är Onyx-pannan bara bra för kött?

Även om Onyx-stekpannan är perfekt för stekning av kött, kan den göra mycket mer än att bara laga en god biff! Med det patenterade beläggningen som har lyft non-stick-upplevelsen till nya höjder, kan du använda Onyx-pannan för även riktigt klibbiga rätter, till exempel kan du smälta ost direkt på Onyx-pannan eller göra spegelägg med minimal användning av smör, fetter eller oljor.

1

Onyx Stekpanna

Onyx-panna från Onyx Cookware

Stekpannan som visas här är en Onyx Stekpanna 28 cm, men den finns också i en storlek på 24 cm.

Onyx pande 28 cm

HYBRIDTEKNOLOGI MED PATENTSKYDD

De patenterade ONYX COOKWARE™ hybrid non-stick Onyx-pannorna är oöverträffade mästare inom köksredskap. Hos Forbrugertesten har vi inte stött på en bättre stekpanna.

HUR FUNGERAR DET?

I tillverkningen av Onyx stekpannor använder ONYX Cookware en tre-lagers metod, även känd som “Tri-Ply” eller “Clad” köksredskap. Den börjar med ett lager magnetiskt rostfritt stål som säkerställer att stekpannan fungerar på alla typer av spisar – gas, keramisk eller induktion (detta gäller för alla Onyx Cookware-produkter). Sedan följer ett lager aluminium som säkerställer jämn värmefördelning och konstruktionen slutförs med ännu ett lager rostfritt stål. Och Voila, du har en stekpanna som inte bara gör det viktigaste, nämligen att steka god mat, utan också säkerställer att du kan lägga den i diskmaskinen utan att den förlorar sin non-stick-egenskap.

Fördelar

Det säger köparna

Onyx Stekpanna - Aldrig tidigare har din kött smakat bättre

Din och alla dina gästers mun kommer att vattnas när du lagar biffar i en Onyx Stekpanna.

Att försöka steka en saftig biff på en vanlig non-stick-stekpanna kan vara en ganska missnöjd upplevelse. Visst blir biffen tillagad, men den läckra, krispiga ytan du önskar är svår att uppnå. Detta beror på att du steker på en helt platt yta där vätskor (fett från köttet eller tillsatt fett) inte har någonstans att rinna. Du slutar faktiskt med att koka din biff – helt bokstavligt.

Så är det inte med en Onyx Stekpanna. Den patenterade designen ser till att du får samma krispiga bränning som du skulle förvänta dig från de dyraste, specialtillverkade stekpannorna.

Onyx stekpannetillbud

Onyx stekpannan kommer också i flera olika storlekar med handtag och allt till ett starkt pris:

Onyx Stekpanna 24 cm
Onyx Stekpanna 28 cm

Onyx Stegepande jämfört med andra Non-Stick-pannor

 

SJÄLVKLARA FUNKTIONER
ONYX STEKPANNA
ANDRA NON-STICK PANNOR
PROBLEMFRITT NON-STICK
Ja
Ja
GÅR ATT DISKA I DISKMASKIN
Ja
Ja och Nej
ENKEL RENGÖRING
Ja
Ja
FUNGERAR PÅ ALLA SPISAR
Ja
Ja
TÅL METALLREDSKAP
Ja
Nej
UGNSÄKER
Ja
Nej
UTMÄRKT STEKNING
Ja
Nej
JÄMN VÄRMEFÖRDELNING
Ja
Nej
ONYX STEKANDE TILLFREDSSTÄLLELSESGARANTI
Ja
Nej

Onyx Stekpanna FAQ:
De mest vanliga frågorna om Onyx stekpannorna

Välkommen till vår Onyx Stekpanna FAQ! Om du överväger att uppgradera din köksupplevelse med en Onyx stekpanna har vi samlat en lista över de vanligaste frågorna och informativa svar. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren kock hittar du användbar information om material, underhåll, matlagningsråd och mycket mer.

Låt oss tillsammans utforska världen av Onyx stekpannor för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt kök.

Är Onyx stekpanna ugnssäker?

Eftersom Onyx-pannorna är tillverkade av rostfritt stål och aluminium genomgående, även handtaget, kan du använda dem i ugnen upp till 260°C. Kom ihåg att du kan ta av handtaget och minimera platsbehovet i ugnen.

Med en komplett uppsättning Onyx-stekpannor behöver du inte oroa dig för att hitta en ugnssäker skål eller bakplåt. Från saftig kyckling till läcker gratinerad pasta – allt kan slängas in i ugnen med dessa pannor. Spara tid och bli av med besväret med att använda ugnssäkra fat. Och låt oss inte glömma hur lätt det är att göra dem rena.

Stekpanna bäst i test: Är Onyx-pannorna bra?

Ja, Onyx-pandor är kända för att vara av hög kvalitet och prestanda. Deras unika lasergravyrteknologi, som resulterar i det patenterade ONYX COOKWARE™ hexagonala design, skiljer dem från vanliga pannor. Denna teknologi skapar en yta med non-stick-egenskaper i dalarna och hållbarhet från rostfritt stål på topparna.

Konsumenter har rapporterat positiva erfarenheter med Onyx-pandor och lovordar ofta Onyx stekpannors förmåga att leverera jämn värmefördelning, enkel matlagning och problemfri rengöring tack vare det non-stick-skiktet.

Sammanfattningsvis betraktas Onyx-pandor som pålitliga och hållbara verktyg i köket som kombinerar fördelarna med non-stick-teknologi med den långvariga styrkan hos rostfritt stål.

Hur underhåller jag min Onyx stekpanna?

En av våra favoritfunktioner med Onyx stekpannan är hur lätt den är att underhålla/rengöra, faktiskt är de så lätta att rengöra att man nästan tror att det är för bra för att vara sant!

Den non-stick-beläggning som gör matlagning till en njutning, gör också rengöring till en ännu större njutning! Maten lossnar lätt från stekpannan utan behov av kraftig skurning. Onyx-pannorna tål en tur i diskmaskinen, och här är det verkligen genialt att man kan ta av handtaget, så att de knappt tar mer plats än en djup tallrik. Så om du är en av dem som föredrar att slänga allt i diskmaskinen, så har du verkligen hittat en vinnare här!

Vad är den bästa stekpannan?

Att identifiera den bästa stekpannan beror naturligtvis på individuella preferenser och behov, men Onyx-pannor har fått erkännande för sitt innovativa design och höga prestanda på marknaden.

Onyx-pannan utmärker sig med sin patenterade ONYX COOKWARE™-design som kombinerar non-stick-funktionalitet och hållbarhet från rostfritt stål. Denna unika kombination ger användarna fördelarna med enkel matlagning utan att oroa sig för att maten fastnar, samtidigt som de njuter av hållbarheten hos rostfritt stål.

Användare som uppskattar jämn värmefördelning, lång livslängd och enkel rengöring har ofta haft positiva erfarenheter med Onyx-stekpannor. Det är viktigt att överväga individuella behov och preferenser, men många anser att Onyx-pannor är bland de bästa på marknaden på grund av deras unika design och pålitliga prestanda.

Bästa stekpannan för induktion: Vad ska man leta efter?

Induktionshällar fungerar genom att generera ett magnetiskt fält, och därför måste stekpannans botten vara magnetisk för att effektivt överföra värme. Eftersom Onyx-stekpannan är konstruerad med rostfritt stål och aluminium genom hela, har den några utmärkta egenskaper som gör den lämplig för induktion:

Magnetisk egenskap hos rostfritt stål: Rostfritt stål är magnetiskt, vilket är avgörande för att pannan ska kunna fungera effektivt på induktionshällar. Den magnetiska bottnen gör att induktionshällen kan generera värme i pannan.

Aluminium för jämn värmefördelning: Aluminium är en utmärkt värmeledare, och när det kombineras med rostfritt stål kan det bidra till en jämn fördelning av värme över pannans yta. Detta minskar risken för varma punkter och säkerställer att maten tillagas jämnt.

Rostfritt ståls hållbarhet: Rostfritt stål är känt för sin hållbarhet, motståndskraft mot korrosion och förmåga att stå emot höga temperaturer. Detta gör det idealiskt för stekning och matlagning på induktionshäll.

Kombination av egenskaper: Sammansättningen av rostfritt stål och aluminium i hela pannan kombinerar fördelarna med magnetisk egenskap och jämn värmefördelning, vilket resulterar i en stekpanna som är lämplig för induktion och samtidigt ger bra matlagningsprestanda.

Baserat på de material som Onyx-stekpannan är tillverkad av, gör det den väl lämpad för induktion och kommer att leverera pålitlig och effektiv matlagning på en induktionshäll.

Vilket material är Onyx stekpannor tillverkade av, och vad är dess fördelar?

Onyx-stekpannor är tillverkade av en kombination av material, där rostfritt stål är det primära. Vid tillverkningen av Onyx-pannorna används tre lager – också känd som “Tri-Ply” eller “Clad” köksredskap. Den börjar med ett lager magnetiskt rostfritt stål. Detta säkerställer att Onyx-pannorna fungerar på alla spisar; både gas-, keramik- och induktionshällar. Sedan följer ett lager aluminium som säkerställer en jämn värmefördelning. Sedan med en sista lager av rostfritt stål.

Fördelarna med Onyx-pannornas material inkluderar:

Non-stick-egenskaper: Onyx-stekpannans beläggning erbjuder en non-stick-yta, vilket gör det lättare att laga mat utan att oroa sig för att ingredienserna fastnar.

Hållbarhet: Onyx-stekpannornas material är slitstarkt och motståndskraftigt mot repor och slitage, vilket förlänger Onyx-pannans livslängd.

Enkel rengöring: Onyx-pannans non-stick-beläggning gör rengöring av Onyx-stekpannor enkel, eftersom matrester har svårt att fastna.

Jämn värmefördelning: Onyx-pannans material har bra värmefördelningsegenskaper, vilket säkerställer jämn matlagning utan varma punkter.

Fri från skadliga ämnen: Onyx-stekpannornas beläggning är designad utan skadliga kemikalier som PFOA och PTFE, vilket gör dem till ett mer hållbart och säkert val.

Hur länge kan jag förvänta mig att en Onyx stekpanna håller sig i gott skick?

Hållbarhet och unik teknologi: Hur länge håller en Onyx stekpanna?

En Onyx stekpanna är inte bara en vanlig panna; den är skapad för att hålla länge och behålla sin prestanda. Den unika lasergraverade mönster som utgör det patenterade ONYX COOKWARE™ hexagonala designen spelar en avgörande roll i detta.

Denna speciella produktionsprocess skapar en yta med två karakteristiska drag. I dalarna har pannan ett non-stick material som garanterar problemfri matlagning och enkel rengöring. Varje topp representerar rostfritt stål som tillför hållbarhet, möjliggör perfekt stekning av din mat och tillåter användning av metallredskap. Detta gör Onyx-pannorna till så kallade “hybrid” köksredskap som kombinerar det bästa från båda världarna.

Denna unika design som Onyx-stekpannorna har, tillsammans med kvalitetsmaterial som rostfritt stål, säkerställer att en Onyx stekpanna förväntas hålla sig i optimalt skick under lång tid. Det är inte bara en investering i ditt köksredskap, utan också i kvalitet och hållbarhet som gör din matlagning till en glädje varje dag.

Noradahl.se är en gratis annonsfinansierad onlinekonsumenttidskrift som syftar till att hjälpa våra läsare att hitta rätt produkt till rätt pris genom vägledning och inspiration i värdeskapande artiklar. Urvalet av produkter görs baserat på tester, analyser och forskning, och artiklarna inkluderar produkter som erbjuds av våra kommersiella partners.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läser

Scroll to Top