Søg
Close this search box.

Hörlurar bäst i test 2024: På jakt efter nya hörlurar? Vi har testat de bästa hörlurarna på marknaden just nu

Wavell Light Earphones

In-ear hörlurar bäst i test

Bästa in-ear-hörlurar 2024:

Hörlurar från JBL, Apple och Samsung är förmodligen de varumärken som de flesta svenskar först överväger när de ska köpa nya hörlurar. Men det finns också många andra på marknaden, till exempel in-ear-hörlurar från Wavell, utvecklade av våra danska grannar, som har skapat hörlurar som förenar det bästa från det förflutna med avantgard ljudteknologi och till ett bra pris.

Hos det danska företaget Wavell, skapat av passionerade ljudentusiaster, handlar det om att skapa hörlurar som stödjer dig i din vardag. Det är djupt rotat i deras DNA att förena funktionalitet, design och ljudkvalitet i världsklass för att ge sina kunder en upplevelse som främjar individualitet, fokus och glädje.

Hörlurar bäst i test 2024

Hos NoraDahl har vi haft stor glädje av att testa deras senaste produkter, Wavell Light Sleep och Wavell Light Comfort, som är skapade i deras tredje säsong på marknaden. Se recensionerna nedan och se om du blir inspirerad att köpa danska hörlurar nästa gång du är i marknaden för detta.

1

Wavell Light Sleep

Wavell Light Sleep Recension

Om du har svårt att somna, kanske för att tankarna virvlar runt i huvudet eller för att du är känslig för ljud, då kan brusreducerande hörlurar som Wavell Light Sleep vara en lösning för dig.

Hörlurarna är designade för att sitta så bekvämt i örat att du känner dig omfamnad av en bubbla av frid och ro, medan du somnar till din favoritmusik eller podcast som spelar mildt och hjälper dig sakta att somna.

Wavell Light Sleep-öronpropparna imponerar med sin avancerade teknologi och bekväma design, vilket gör dem till ett idealiskt val för dem som söker en fördjupande och problemfri ljudupplevelse.

Bluetooth-version (BT V5.2): Den senaste Bluetooth-versionen, V5.2, säkerställer en stabil och effektiv trådlös anslutning till dina enheter, vilket gör dem idealiska för problemfri användning i vardagen.

Sovläge/Sovtimer: Den inbyggda sovläget eller sleeptimer-funktionen bidrar till energibesparing genom att automatiskt gå i viloläge när hörlurarna inte används under en fördefinierad period.

One Size Fits All: Wavell Light Sleep-hörlurarna erbjuder en universell passform med “one size fits all”-design, vilket gör dem lämpliga och bekväma för alla öronstorlekar.

Understödda codecs (SBC, AAC): Med stöd för SBC- och AAC-codecs levererar hörlurarna en hög kvalitet på ljudöverföring, vilket säkerställer en klar och detaljerad ljudupplevelse.

Touchkontroll: Touchkontrollfunktionen gör det enkelt att styra uppspelning, paus, byta låtar och besvara samtal med enkla beröringar, vilket lägger till en extra dimension av användarvänlighet.

Trådlös laddning: Hörlurarna stöder trådlös laddning, vilket gör det bekvämt att ladda dem utan behov av kablar.

Element (6mm): Med ett 6 mm element levererar hörlurarna en imponerande ljudkvalitet som sträcker sig över ett brett frekvensområde och säkerställer en rik och engagerande ljudupplevelse.

Laddningstid (1 timme): Snabbladdning på endast 1 timme ger dig möjlighet att snabbt återvända till din musik eller samtal utan lång väntetid.

Speltid (5 timmar): Trots sin kompakta storlek erbjuder hörlurarna imponerande 5 timmars speltid på en enda laddning, vilket gör dem lämpliga för långvarig användning.

Mikrofoner (4): Fyra inbyggda mikrofoner säkerställer klar och precisa ljud under samtal, vilket minskar bakgrundsljud för en förbättrad kommunikationsupplevelse.

Hybrid ANC (16dB): Den inbyggda hybrid active noise cancellation (ANC) reducerar störande bakgrundsljud med 16dB, vilket ger en mer fördjupande ljudupplevelse.

Vikt (3g): Med en minimal vikt på endast 3 gram är hörlurarna lätta och bekväma att bära under längre perioder.

Dimensioner (1,6 x 1,4 x 1,8 cm): Hörlurarnas kompakta dimensioner på 1,6 x 1,4 x 1,8 cm gör dem lätta att förvara och idealiska för resor.

Det gillar vi!

Trustpilot-recensioner

2

Wavell Light Comfort

Wavell Light Comfort Recension

Kanske har du tidigare provat in-ear-hörlurar och de har alltid fallit ut eller så är du så nervös för att de ska falla ut att du konstant håller händerna runt öronen. Så är det inte med Wavell Light Comfort in-ear-hörlurarna. De sitter vackert i örat, utan att vara så djupt sittande att det är obekvämt, utan bara helt perfekt. Hos Forbrugertesten visste vi inte att det gick att få in-ear-telefoner som var SÅ bekväma som de man får hos Wavell.

Totalt sett kombinerar Wavell Light Comfort-earbuds avancerad teknik med praktiska funktioner för att leverera en bekväm och högpresterande ljudupplevelse för användarna. De är lämpliga för olika aktiviteter, från träning till daglig pendling, och levererar en imponerande ljudupplevelse i en kompakt formfaktor.

Bluetooth-version (BT V5.2): Wavell Light Comfort-hörlurarna är utrustade med den senaste Bluetooth-versionen 5.2, vilket säkerställer en stabil och energieffektiv anslutning till dina enheter. Denna uppdaterade teknik möjliggör också snabbare dataöverföring och en förbättrad räckvidd.
Sleep Mode/Sleep Timer: Hörlurarnas sleep mode eller sleep timer-funktion gör det möjligt för enheten att spara ström genom att automatiskt gå i viloläge när den inte används under en viss tid. Detta är en praktisk funktion för att förlänga batteriets livslängd.
3 uppsättningar öronproppar: För att passa olika öronformer levereras Wavell Light Comfort-hörlurarna med tre olika uppsättningar öronproppar. Detta säkerställer att användarna kan hitta den mest bekväma passformen som passar deras öron och minskar risken för att hörlurarna ska falla ut under användning. Stödda koder: SBC, AAC: Hörlurarna stöder SBC- och AAC-codecs, vilket säkerställer hög ljudkvalitet vid överföring. Detta är viktigt för att uppnå en klar och precis ljudupplevelse, särskilt vid lyssning på musik eller tittar på videor.
Touchkontroll: Wavell Light Comfort-hörlurarna är utrustade med touchkontrollfunktioner, vilket ger användarna bekväm kontroll över uppspelning, pausning, låtbyte och svar på samtal genom att helt enkelt röra vid hörlurarna. Detta lägger till en extra dimension av användarvänlighet.
Trådlös laddning: Den trådlösa laddningsfunktionen ger användarna möjlighet att ladda hörlurarna utan användning av kablar. Detta är bekvämt och eliminerar krånglet med att behöva ansluta och koppla ur kablar när du laddar dina enheter.
Element: 6mm: Med en 6mm element levererar Wavell Light Comfort-hörlurarna en imponerande ljudkvalitet som täcker ett brett frekvensområde och säkerställer en fyllig ljudupplevelse.
Laddningstid: 1 timme: Snabbladdning på bara 1 timme gör det enkelt för användarna att ladda hörlurarna när de är låga på batteri och snabbt komma tillbaka till sina favoritaktiviteter.
Speltid: 5 timmar: Med imponerande 5 timmars speltid på en enda laddning är Wavell Light Comfort-hörlurarna lämpliga för långvarig användning utan konstant behov av laddning.
Mikrofon: 4: Fyra mikrofoner integrerade i hörlurarna säkerställer klar och precis ljudkvalitet under samtal, vilket minskar bakgrundsljudet och förbättrar röstklarheten.
IPX5: Med en IPX5-klassificering är hörlurarna motståndskraftiga mot vattensprut och svett, vilket gör dem lämpliga för användning under träning och i olika väderförhållanden.
Hybrid ANC (Active Noise Cancellation): 16dB: Hörlurarnas hybrid ANC-funktion med en brusreducering på 16dB ger en förbättrad ljudupplevelse genom att minimera störande bakgrundsljud, vilket är idealiskt för dem som vill njuta av sin musik eller samtal i bullriga miljöer.
Dimensioner: 1.7 x 1.5 x 1.8 cm: Med kompakta dimensioner på 1,7 x 1,5 x 1,8 cm är Wavell Light Comfort-hörlurarna lätta och enkla att bära, vilket gör dem idealiska för daglig användning och resor.

Det gillar vi!

Trustpilot-recensioner

Wavell Light Hörlurar - Se dem i aktion

Wavell producerar högkvalitativa hörlurar. Dina öron kommer att älska dem!

Vem är Wavell?

Wavell, som står bakom hörlurarna som recenseras här på sidan, är baserade i Århus, Danmark, där de startade sitt äventyr med att sälja hörlurar år 2019 och sedan dess har sålt över 20 000 produkter till nöjda danskar. Wavell Light Comfort och Wavell Light Sleep är deras två senaste tillskott.

Vad är in-ear-hörlurar?

In-ear-hörlurar, även kända som öronproppar eller in-ear-monitorer (IEMs), är små hörlurar som placeras direkt i hörselgången för att leverera ljud. De är designade för att sitta bekvämt i örat och erbjuder ofta bra ljudisolering, vilket innebär att de kan minska eller blockera omgivande ljud så att användaren kan njuta av ljudet mer intensivt.

De flesta in-ear-hörlurar består av små öronproppar som passar in i hörselgången och en sladd som ansluter dem till en ljudkälla som en smartphone, musikspelare eller dator. Vissa avancerade modeller är trådlösa och använder Bluetooth-teknologi för att ansluta till ljudkällan utan behov av en sladd.

In-ear-hörlurar är populära på grund av sin kompakta storlek, lättviktiga design och förmåga att leverera högkvalitativt ljud. De är idealiska för användning under fysisk aktivitet, resor eller när diskretion är viktig, eftersom de vanligtvis är mindre synliga än större hörlurar.

Vad är skillnaden mellan öronsnäckor och hörlurar?

Skillnaden mellan öronsnäckor och hörlurar är främst i deras design och hur de bärs. Öronsnäckor är små hörlurar som placeras inne i örat eller hörselgången, medan hörlurar är större enheter som täcker hela eller delar av öronen. Öronsnäckor är vanligtvis mer kompakta och bärbara än hörlurar, vilket gör dem idealiska för användning under fysisk aktivitet eller när man är på språng. Å andra sidan kan hörlurar erbjuda bättre ljudkvalitet och komfort under längre lyssningssessioner.

Bästa in-ear-hörlurarna 2024. Vilka är de bästa?

Bedömningen av vilka hörlurar som är de bästa beror naturligtvis på individuella behov, preferenser och användningsområden. Det finns många faktorer att överväga, inklusive ljudkvalitet, passform, batteritid, brusreducering, trådlös eller kabelanslutning och naturligtvis pris.

Några populära märken och modeller som ofta nämns som de bästa hörlurarna på marknaden inkluderar Apple AirPods Pro och Sony WH-1000XM4, men hos NoraDahl anser vi att danska Wavell och deras Wavell Sleep och Wavell Light Hörlurar är lika bra som andra marknadsledande in-ear-hörlurar 2024. När vi även har Wavell som testvinnare är det på grund av hur hörlurarna sitter i örat. In-ear-hörlurarna från Wavell sitter helt enkelt så bekvämt i örat att man inte fruktar att skada sin hörsel eller att de ska falla ut.

Vad betyder ANC?

ANC står för “Active Noise Cancellation” på engelska. Det är en teknologi som används i hörlurar och högtalare för att minska eller eliminera omgivande ljud och förbättra lyssningsupplevelsen. ANC fungerar genom att registrera de omgivande ljuden med mikrofoner och sedan generera ljudvågor som är precis motsatta (i motfas) för att neutralisera eller “avbryta” bruset.

Denna teknologi är särskilt användbar i miljöer med konstant bakgrundsbuller, såsom flygresor, kollektivtrafik eller bullriga kontor. Genom att minska bullret runt dig kan ANC-hörlurar skapa en mer fördjupande lyssningsupplevelse och förbättra ljudkvaliteten genom att ta bort störande ljud.

Det är viktigt att notera att ANC inte alltid kan eliminera alla typer av ljud, och effektiviteten kan variera beroende på kvaliteten på hörlurarna och typen av omgivande buller. Dessutom finns det olika nivåer av ANC i olika enheter, och vissa avancerade ANC-hörlurar kan även anpassa sig till olika miljöer för optimal prestanda.

Vad är in-ear-hörlurar och vilka är fördelarna med in-ear-hörlurar?

In-ear-hörlurar, även kända som öronproppar, är små hörlurar som sätts direkt in i hörselgången för att leverera ljud. De är kompakta, lätta och enkla att bära, vilket gör dem populära bland människor som vill ha en portabel lyssningsupplevelse. Här är några fördelar med de bästa in-ear-hörlurarna:

 1. Portabilitet: In-ear-hörlurar är ofta små och lätta att bära runt på. De är idealiska för människor som är på språng eller vill ha en praktisk lösning för att lyssna på musik, podcasts eller samtal.

 2. Ljudisolering: In-ear-hörlurar kan ge en viss nivå av passiv ljudisolering genom att blockera omgivande ljud. Detta kan förbättra lyssningsupplevelsen, särskilt i bullriga miljöer som kollektivtrafik.

 3. Lättvikt: De bästa in-ear-hörlurarna är generellt sett lätta, vilket gör dem bekväma att ha på sig under längre perioder. Detta gör dem lämpliga för träning, löpning eller andra fysiska aktiviteter.

 4. Diskretion: In-ear-hörlurar är diskreta och mindre synliga än över-ear-hörlurar. Detta kan vara en fördel för dem som föredrar en mer subtil lyssningsupplevelse.

 5. Pris: Det finns in-ear-hörlurar tillgängliga i olika prisklasser, vilket gör dem överkomliga för de flesta budgetar.

 6. Bra ljudisolering: Vissa in-ear-hörlurar levereras med skum- eller silikonörproppar som anpassar sig efter hörselgången och ger bra ljudisolering.

 7. Passform: De bästa in-ear-hörlurarna kommer ofta med olika storlekar av öronproppar så att användarna kan hitta den bästa passformen, vilket hjälper till att förhindra att hörlurarna faller ut.

Det är viktigt att notera att ljudkvaliteten och komforten kan variera beroende på märke och modell, och vissa föredrar fortfarande andra typer av hörlurar, som över-ear-hörlurar eller on-ear-hörlurar, beroende på deras preferenser och behov.

Är in-ear-hörlurar bra att träna med?

Ja, de bästa in-ear-hörlurarna, som till exempel Wavell Light Comfort, är generellt sett mycket lämpliga för både träning och sport av flera skäl:

Passform och komfort: Många av de bästa in-ear-hörlurarna levereras med utbytbara öronproppar i olika storlekar, vilket gör det möjligt för användarna att hitta den bästa passformen och säkerställa komforten under träningen.

Lättvikt och rörlighet: In-ear-hörlurar är lätta och enkla att bära med sig, vilket gör dem idealiska för träning där rörelsefrihet är viktig.

Ljudisolering: De bästa in-ear-hörlurarna kan erbjuda en viss grad av passiv ljudisolering genom att blockera omgivande ljud, vilket gör det lättare att fokusera på träningen och musiken.

Svett- och vattenavvisande design: Många av de bästa in-ear-hörlurarna är designade med material som är motståndskraftiga mot svett eller till och med vatten, vilket gör dem lämpliga för intensiv träning och löpning.

Stabil passform: Några av de bästa in-ear-hörlurarna har speciella designelement, såsom öronkrokar eller vingar, som hjälper till att hålla hörlurarna säkert på plats även under intensiva träningspass.

Portabilitet: Den kompakta storleken gör dem lätta att förvara och ta med till gymmet, löprundan eller andra träningsplatser.

Det är viktigt att välja in-ear-hörlurar som passar ens personliga preferenser och träningsbehov. Några av de bästa hörlurarna är också specifikt designade för sportanvändning och har extra funktioner som svettbeständighet och mer säkra passformer.

Hur väljer jag rätt storlek på öronproppar till mina in-ear-hörlurar?

Att välja rätt storlek på öronproppar till dina in-ear-hörlurar är viktigt för både komfort och ljudkvalitet. Här är några steg du kan följa:

 1. Medföljande storlekar: Många av de bästa in ear-hörlurarna levereras med flera uppsättningar öronproppar i olika storlekar (vanligtvis små, medelstora och stora). Börja med att prova de medföljande storlekarna.

 2. Bekväm passform: Öronpropparna ska kännas bekväma i dina öron och inte orsaka smärta eller obehag. Om de är för små kan de inte isolera ljudet korrekt; om de är för stora kan de vara obekväma.

 3. Ljudisolering: En bra tätning är avgörande för effektiv ljudisolering och ljudåtergivning. Försök att välja öronproppar som ger bästa möjliga tätning i dina öron.

 4. Testning: Testa hörlurarna under en tid för att säkerställa att de förblir bekväma även efter längre användning. Om du upplever obehag eller irritation kan det vara nödvändigt att prova en annan storlek.

 5. Experimentera: Om inga av de medföljande storlekarna passar bra kan du experimentera med tredjeparts öronproppar. Det finns många olika former och material tillgängliga.

 6. Bedömning av tätningen: När öronpropparna är korrekt isatta bör de bilda en effektiv tätning i hörselgången, vilket hjälper till att blockera omgivande ljud och förbättra ljudupplevelsen.

Kom ihåg att den rätta storleken kan variera från person till person, så det kan ta lite tid och försök att hitta den mest bekväma och effektiva passformen för dig. Det är viktigt att skapa de bästa hörlurarna för dig och din ljudupplevelse.

Kan jag besvara samtal med in-ear-hörlurar?

Ja, många av de bästa in-ear-hörlurarna är utrustade med inbyggda mikrofoner och knappar som ger dig möjlighet att svara på samtal och styra musikuppspelningen direkt från hörlurarna. Funktionerna kan variera beroende på det specifika märket och modellen.

Vanligtvis hittar du knappar på sladden eller själva hörlurarna om de är trådlösa, vilket ger dig möjlighet att svara på eller avvisa samtal, justera volymen och i vissa fall även byta låt. Det är en praktisk funktion som gör att du kan hantera dina samtal utan att behöva ta upp telefonen från fickan eller väskan.

När du får nya in-ear-hörlurar är det en bra idé att kolla användarmanualen för en detaljerad guide om hur du använder samtalsfunktionerna på dina specifika hörlurar.

Hur undviker jag att in-ear-hörlurar faller ut?

Tyvärr är det ett evigt problem med många in-ear-hörlurar att de tenderar att falla ut. Några av de senaste på marknaden, som t.ex. Wavell Light-hörlurar, är designade för att sitta bekvämt i örat utan att falla ut. Men vad kan du annars överväga om du har hörlurar som faller ut?

Välj rätt storlek på öronpropparna: Många av de bästa in-ear-hörlurarna levereras med olika storlekar på öronpropparna. Välj den storlek som passar bäst för dina öron för att säkerställa en säker passform.

Sätt in dem korrekt i öronen: Sätt i hörlurarna korrekt i hörselgången genom att vrida dem lite tills de sitter bekvämt och säkert. Hörlurarna bör skapa en tätning i örat.

Prova olika typer av öronproppar: Vissa in-ear-hörlurar levereras med skum- eller silikonproppar. Du kan prova båda typerna för att se vilken som ger bäst passform och komfort.

Använd öronvingar eller byglar: Vissa in-ear-modeller levereras med öronvingar eller byglar som kan hjälpa till att hålla dem på plats under aktivitet.

Undvik överflödigt kabel: Justera längden på kabeln så att det inte finns för mycket överflöd som kan dra i hörlurarna om de är med sladd.

Anpassa efter aktivitet: Om du deltar i fysisk aktivitet kan du överväga in-ear-hörlurar med en öronkrok eller öronbygel som ger extra stabilitet.

Kom ihåg att det kan ta lite tid att hitta den bästa kombinationen av öronproppar och insättningsmetod, så var tålmodig och prova olika alternativ för att uppnå den mest bekväma och säkra passformen.

Kan jag sova med in-ear-hörlurar?

Även om vissa hörlurar, såsom Wavell Light Sleep, är utformade specifikt för att användas under sömn, bör du fortfarande vara medveten om några potentiella utmaningar.

Dessa specialiserade hörlurar för sömn är vanligtvis utformade med hänsyn till komfort och säkerhet. De är ofta tillverkade av mjuka material och har en platt och lågprofilerad design för att minimera obehag och förhindra att de stör din nattsömn.

Men även med dessa funktioner är det viktigt att vara försiktig och lyssna på sin kropp (öron, huvud), eftersom individuella preferenser och känslor varierar. Vissa människor kan uppleva att de fortfarande känner obehag eller till och med ömhet när de har något i öronen under sömnen, även med hörlurar avsedda för ändamålet.

Det är också viktigt att ta hänsyn till säkerheten. Om du sover med hörlurar bör du undvika att använda dem med hög ljudvolym för att undvika eventuell hörselskada. Dessutom bör du se till att ledningarna är placerade så att de inte utgör en risk för trassel eller kvävning under sömnen.

Sammanfattningsvis tycker vissa människor om att använda specialiserade hörlurar för sömn, medan andra inte gör det. Det är en bra idé att vara medveten om ens egen komfort och säkerhet när man beslutar sig för att sova med in-ear hörlurar.

Hur rengör jag mina in-ear hörlurar?

Rengöring av dina in-ear hörlurar är viktigt för att bevara ljudkvaliteten och förhindra ansamling av bakterier. Här är en guide för att rengöra dem korrekt:

 1. Ta bort öronpropparna: Ta försiktigt bort öronpropparna från hörlurarna. Om de är avtagbara och utbytbara kan du rengöra dem separat.

 2. Använd en mjuk borste: Använd en liten, mjuk borste (t.ex. en tandborste med mjuka borst) för att ta bort synligt damm och smuts från hörlurarna och öronpropparna. Borsten bör vara ren och torr.

 3. Fukt en bomullspinne: Om det finns smuts eller vax i högtalargallret kan du använda en bomullspinne lätt fuktad med vatten eller en mild alkohollösning (isopropylalkohol). Var försiktig och undvik att få för mycket vätska i högtalarna.

 4. Torka av ytor: Torka försiktigt av ytor på hörlurarna och öronpropparna med en ren, torr trasa. Undvik att använda våta trasor, eftersom överflödig vätska kan tränga in i elektroniken.

 5. Desinfektion: Om du vill desinficera öronpropparna kan du försiktigt torka av dem med en bomullspinne doppad i en mild alkohollösning. Låt dem sedan lufttorka helt innan du sätter tillbaka dem på hörlurarna.

 6. Förvaring: Förvara alltid dina rena och torra hörlurar i ett fodral eller en skyddande påse för att förhindra att smuts och damm samlas.

Kom ihåg att alltid kontrollera tillverkarens rengöringsrekommendationer, eftersom vissa in-ear hörlurar kan ha specifika underhållsinstruktioner. Undvik också att sänka ner dina hörlurar i vatten eller använda aggressiva rengöringsmedel, eftersom detta kan skada elektroniken.

NoraDahl.se är en gratis annonsfinansierad online-konsumenttidning, vars syfte är att hjälpa våra läsare att hitta rätt produkt till rätt pris genom vägledning och inspiration i värdeskapande artiklar. Produkterna väljs ut baserat på tester, analyser och forskning, och artiklarna inkluderar produkter som erbjuds av våra kommersiella partners.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läsare

Scroll to Top