Søg
Close this search box.

Sladdlös dammsugare bäst i test: Här är de bästa trådlösa dammsugarna

Trådlös dammsugare

Dyk ner i våra omfattande recensioner och jämförelser av de bästa trådlösa dammsugarna 2024 för att hitta den bästa trådlösa dammsugaren som passar dina behov.

Roidmi RS70 sladdlös dammsugare
Roidmi RS70 sladdlös dammsugare

Roidmi RS70 - Dammsugare

Igen och igen vinner Roidmi konsumenttester som bästa trådlösa dammsugare 2024, och så var fallet även hos Forbrugertesten.dk – Danmarks stora testplattform, där den slog 9 andra dammsugare. Om du inte vill experimentera, går du inte fel med en Roidmi.

Sladdlös dammsugare billig 5 499,00 kr
(Mycket billigare än de kända varumärkena)

Sladdlös dammsugare bäst i test

Du har säkert upplevt att sladden på din dammsugare inte är tillräckligt lång, men nu är det slut på att irritera sig över det. Du är nämligen på väg att köpa en sladdlös dammsugare! Vi hjälper dig att välja rätt för dig i vår stora sladdlösa dammsugartest 2024!

Det här är den ultimata sladdlösa dammsugartesten 2024. Vi har lagt veckor på att kunna testa dessa sladdlösa dammsugare korrekt (det skulle ju precis hinna damma igen innan vi testade nästa i raden). Så vilken är den bästa sladdlösa dammsugaren 2024? Låt oss ta reda på det!

3

Philips 8000 Series SpeedPro Max Aqua+ ledningsfri støvsuger

Philips sladdlös dammsugare 8000

Nu har vi gett dig en översikt över de bästa trådlösa dammsugarna 2024. Men du behöver mycket mer information innan du kan fatta ett beslut, eller hur? Lyckligtvis skriver vi nedan utförligt om alla de bästa trådlösa dammsugarna.

Trådlös dammsugare bäst i test 2024

När man läser en artikel som denna kan man lätt tro att de trådlösa dammsugarna som hamnar längst ner i rankingen är helt värdelösa och inte kan suga upp ett sockerkorn, men så är det absolut inte. De trådlösa dammsugare vi valde för testet var redan noggrant forskade innan vi valde dem, så det är faktiskt de bästa av de bästa trådlösa dammsugarna vi hade nöjet att prova.

Dammsugare trådlös

En trådlös dammsugare är en relativt ny uppfinning. Dyson, som lanserade sin Dyson DC16 handhållna dammsugare år 2006, var en av de första framgångsrika försöken att skapa en kraftfull dammsugare utan behov av en traditionell strömkabel.

Sedan dess har teknologin inom batterier och sugkraft fortsatt att utvecklas, vilket har lett till en ökande popularitet för trådlösa dammsugare. Tester av dessa visar att många är lika bra som kraftfulla dammsugare med sladd. Många tillverkare har kastat sig in på marknaden med sina egna innovationer, och idag finns det ett brett utbud av trådlösa dammsugare med olika egenskaper och funktioner. Men vilka trådlösa dammsugare är bäst i test 2024?

1

Roidmi RS70

Roidmi RS70 Recension

Roidmi RS70 ledningsfri støvsuger imponerar med sin kraftfulla prestanda, 2-i-1-funktionalitet och innovativa teknologier som Engine-X-motorn och effektiv filtrering. Moppmunstycket med roterande moppdelsrondeller gör den mångsidig och praktisk i de flesta situationer. De flesta har hört talas om varumärken som Dyson, Electrolux och Bosch, men Roidmi har verkligen tagit marknaden med storm med sin modell Roidmi RS70 och de tror så mycket på sina dammsugare att de ger hela 5 (!) års garanti på denna modell. Det är en garanti som inget annat märke vågar ge och gör den till ett uppenbart val för dem som vill vara säkra på att produkten kommer att fungera de kommande åren. Det är också värt att lyfta fram priset. Denna ledningsfria dammsugare är lika kraftfull i funktion som de bästa, men eftersom den inte har ett välkänt varumärkesnamn bakom sig är den några tusen kronor billigare än de kända märkena. Det är absolut värt att ta med i beräkningen vid rengöringsuppgifter.

Testarens kommentarer:

Jag fick i uppdrag att testa Roidmi RS70 och låt mig vara ärlig. Jag hade aldrig hört talas om det här märket innan jag fick dammsugaren i min hand! Sedan har jag läst mig till att Roidmi grundades år 2015 och är faktiskt ganska stora inom ledningsfria dammsugare, och de kan nu köpas i över 80 länder!

Efter tre veckors användning har Roidmi RS70 vunnit mitt hjärta. Jag bor i en trea, främst med mattor, och Roidmi hanterar mattorna utan problem. Den lätta konstruktionen och frånvaron av sladdar gör rengöringen bekväm och jag har ännu inte upplevt att batteriet tar slut under rengöringen.

Dammsugaren imponerar också med sitt urval av utbytbara delar, vilket gör det möjligt att hantera olika rengöringsuppgifter. Från att dammsuga mattor till att rengöra soffkuddar och till och med använda en specifik del för madrasser, erbjuder Roidmi RS70 allt. Jag vill särskilt framhäva en roterande borste som är praktisk för kökets kakel.

Den speciella dammsuga/moppa-funktionen gör det möjligt att dammsuga och torka golv samtidigt, vilket är idealiskt för snabba uppfriskningar mellan mer grundliga rengöringar. Den fungerar bra för att ta bort mindre smuts och damm från köket.

Installationen och laddningen av dammsugaren är enkel, och det är trevligt att laddningspunkten enkelt kan monteras på väggen.

Sammanfattningsvis skulle jag rekommendera Roidmi RS70 till vanliga hushåll. Den har gjort ett bra jobb i min lägenhet och, kanske eftersom den inte är ett känt varumärke, kommer den till ett bra pris.

Fördelar

Specifikationer

2

Bosch 2-i-1-dammsugare

Recension av Bosch 2-i-1 dammsugare ProAnimal

För djurälskare: Upp till 30 % snabbare rengöring även utan sladd! Den nya sladdlösa ProAnimal-dammsugaren från Bosch imponerar med sin kombination av kraftfull prestanda och praktiska funktioner.

Enkel hantering: Den kompakta designen och låga vikten gör det lätt att manövrera denna dammsugare. Med en vikt på endast 1,4 kg för handenheten och totalt 2,3 kg med munstycke och rör är den lätt att använda även på svåråtkomliga ställen.

ProAnimal-borste: Det elektriska munstycket är utrustat med en specialborste som är idealisk för att ta hand om djurhår och ger optimala resultat. Borsten är lätt att rengöra och ger ett effektivt resultat.

ProAnimal mini turbomunstycke: Det medföljande mini turbomunstycket är utformat för att effektivt samla upp päls och fibrer från tyg. Den speciella borsten gör det enkelt att nå svåra ställen och ger ett utmärkt resultat.

Made in Germany: Bosch produkter är kända för sin höga kvalitet och tillverkas i Tyskland med över 80 års erfarenhet av att producera dammsugare. Den här dammsugaren har vunnit utmärkelser i konsumenttester runt om i Europa och har genomgått omfattande tester för att säkerställa pålitlighet och prestanda.

Utbytbart batteri: Med möjligheten att byta ut batteriet kan du förlänga driftstiden för att hantera även de största rengöringsuppgifterna.

Effektiv städning: Den kraftfulla motorn och det specialdesignade Bosch AllFloor-munstycket ger en effektiv städning på alla typer av golv och ytor.

Flexibel användning: Med sin lätta och flexibla design kan du enkelt använda dammsugaren för att rengöra bilen, båten, gardiner eller soffor med de medföljande tillbehören.

Filtrering: Bosch dammsugare är utrustade med effektiv filtreringsteknologi för att säkerställa att luften som kommer ut är ren och fri från partiklar.

Med Bosch 2-i-1 dammsugare ProAnimal BCS61PET får du en kraftfull och mångsidig dammsugare som är perfekt för djurägare och alla som vill ha en effektiv och pålitlig städmaskin.

Fördelar

Specifikationer

Bosch 2-i-1-dammsugare ProAnimal

3

Philips sladdlös dammsugare 8000 Aqua​

Recension av Philips trådlösa dammsugare 8000 Aqua

Philips sladdlösa dammsugare 8000 Aqua är utformad för att effektivt avlägsna mer damm, smuts och fläckar än någon annan sladdlös dammsugare på marknaden. Med avancerad teknologi och smart design erbjuder den en kraftfull rengöringsprestanda och mångsidig användning.

Med PowerCyclone 12-teknologi möjliggör den maximal dammuppsugning med minimal batterianvändning, vilket säkerställer effektiv rengöring under en längre tid. Dess förmåga att dammsuga och moppa samtidigt gör det möjligt att avlägsna fint damm, fläckar och upp till 99 % av bakterierna, vilket ger en djup och grundlig rengöring.

Det unika dammsugar- och moppmunstycket är utformat för att anpassa sugkraften efter behov med hjälp av dubbla sugkanaler, vilket säkerställer en effektiv rengöring på alla typer av golv. Med en drifttid på upp till 30 minuter i turboläge kan den hantera omfattande rengöringsuppgifter med lätthet.

Philips sladdlösa dammsugare 8000 Aqua är även utrustad med PrecisionPower Smart-munstycket, som fångar upp till 99,9 % av damm och smuts. Dess avancerade 5-stegs filtreringssystem fångar upp till 99,9 % av fint damm, bakterier och allergener, vilket resulterar i renare och friskare luft i ditt hem.

Med en imponerande rengöringsprecision och möjligheten att rengöra upp till 0 mm i hörn och intill lister, erbjuder denna dammsugare en enkel och effektiv rengöring utan ansträngning. Den kan snabbt omvandlas till en handhållen enhet för att användas med olika tillbehör, vilket gör den ännu mer mångsidig och praktisk.

Sammanfattningsvis är Philips trådlösa dammsugare 8000 Aqua en kraftfull och mångsidig rengöringslösning som levererar imponerande resultat på alla typer av ytor och underlag. Med sin avancerade teknologi och användarvänliga design är den ett utmärkt val för alla som söker en effektiv och bekväm dammsugare för sitt hem.

Fördelar

Specifikationer

Philips sladdlös dammsugare 8000 Aqua​

Köpguide: Så väljer du den bästa trådlösa dammsugaren 2024

När du väljer en trådlös dammsugare finns det flera viktiga faktorer att överväga. För det första bör du tänka på sugkraften för att säkerställa att dammsugaren effektivt kan hantera dina rengöringsbehov. Batteriets livslängd är också avgörande eftersom du vill ha tillräcklig driftstid för att rengöra ditt hem utan frekventa laddningar. Vikt och manövrerbarhet är också viktiga för att göra rengöringen bekvämare. Slutligen bör du överväga eventuella extrafunktioner såsom olika borstar och tillbehör som passar dina specifika rengöringsbehov.

 1. Sugkraft: Effektiv sugkraft är avgörande för en bra dammsugare. Kontrollera recensioner och specifikationer för att säkerställa att dammsugaren hanterar olika typer av smuts och ytor effektivt. Vissa dammsugare levereras med motoriserade borstar som kan hjälpa till att lossa fastsittande smuts.

 2. Batteriets livslängd: Batteriets livslängd är avgörande för hur länge du kan använda dammsugaren mellan laddningar. Överväg storleken på ditt hem och dina rengöringsbehov. Vissa modeller har utbytbara batterier så att du kan ha en extra laddad batteri redo om det behövs.

 3. Vikt och manövrerbarhet: En trådlös dammsugare bör vara lätt att bära och manövrera, särskilt om du har trappor eller svåråtkomliga områden. Vikt och design spelar en roll i hur lätt dammsugaren kan användas runt huset.

 4. Extrafunktioner: Överväg eventuella extrafunktioner som kan göra rengöringen mer effektiv eller bekväm. Vissa dammsugare levereras med olika borstar och tillbehör som är lämpliga för specifika ytor eller allergivänlig rengöring. LED-belysning på dammsugarens huvud kan också vara praktiskt för att upptäcka dold smuts.

 5. Laddningstid: Kontrollera hur lång tid det tar att ladda dammsugaren fullt ut. Vissa modeller har snabbladdningsteknologi som kan vara användbar om du behöver ladda den snabbt.

 6. Stoftbehållarens kapacitet: Stoftbehållarens kapacitet varierar mellan modeller. Om du har ett större hem eller ofta glömmer att tömma behållaren kan du överväga en modell med större kapacitet.

 7. Pris: Slutligen bör du överväga din budget. Det finns trådlösa dammsugare i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en som uppfyller dina behov utan att spränga din budget.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och kanske väga vilka som är viktigast för dig kan du fatta ett informerat beslut om vilken trådlös dammsugare som bäst passar dina behov.

Är en trådlös dammsugare lika effektiv som en dammsugare med sladd?

Effektiviteten hos en trådlös dammsugare jämfört med en dammsugare med sladd beror på flera faktorer. Här är några överväganden:

Sugkraft: Trådlösa dammsugare har generellt förbättrad sugkraft på senare år, men vissa toppmodeller kan fortfarande inte konkurrera med de kraftfullaste dammsugare med sladd. Teknologiska framsteg har dock gjort trådlösa dammsugare mycket effektiva, särskilt för daglig rengöring.

Batteritid: Trådlösa dammsugare är beroende av batteriet, och därför kan deras effektivitet variera baserat på batteritiden. De bästa trådlösa modellerna har dock längre batteritid idag, och vissa har till och med utbytbara batterier så att du kan förlänga drifttiden genom att byta batterier.

Manövrerbarhet och Rörlighet: Trådlösa dammsugare är kända för sin manövrerbarhet och flexibilitet. Du kan enkelt navigera runt möbler och rengöra områden som är svåra att nå med en traditionell dammsugare med sladd.

Vikt: Trådlösa dammsugare är vanligtvis lättare och mer portabla än dammsugare med sladd. Detta gör dem enklare att bära upp och ner för trappor eller runt i huset.

Tekniska Funktioner: Vissa trådlösa dammsugare är utrustade med avancerade teknologier som motoriserade borstar, HEPA-filter och smarta sensorer, vilket kan förbättra deras effektivitet på olika ytor och förbättra luftkvaliteten.

Kapacitet: Trådlösa dammsugare har vanligtvis mindre dammbehållarkapacitet jämfört med traditionella dammsugare. Detta innebär att du kanske behöver tömma behållaren oftare.

Generellt sett är dagens trådlösa dammsugare mycket effektiva och kan uppfylla rengöringsbehoven för många hem. Men vissa situationer, såsom djupgående matt- eller möbelrengöring, kan fortfarande kräva mer kraftfulla modeller med sladd. Det beror mycket på ditt hem, dina rengöringsbehov och dina preferenser.

Vilka är fördelarna med att använda en trådlös dammsugare?

Det finns flera fördelar med att använda en trådlös dammsugare:

 1. Flexibilitet och Mobilitet: Den största fördelen med trådlösa dammsugare är rörligheten. Utan en sladd kan du enkelt förflytta dig runt i hemmet utan att behöva byta uttag. Detta gör det enklare att rengöra flera rum och nå svåra platser som hörn, trappor och under möbler.

 2. Lättvikt och Enkel Förvaring: Trådlösa dammsugare är vanligtvis lättare än traditionella dammsugare med sladd. Den lätta vikten gör det enklare att bära och manövrera dammsugaren. Dessutom är de oftast mer kompakta, vilket gör förvaring mer bekväm, särskilt i små utrymmen.

 3. Snabb Rengöring: Eftersom du inte är begränsad av en sladd kan du snabbt och enkelt ta din trådlösa dammsugare och göra en snabb rengöring när det behövs. Detta är idealiskt för daglig underhåll och snabba uppfriskningar.

 4. Ingen Bekymmer med Uttag: Du behöver inte oroa dig för att byta uttag eller använda förlängningssladdar när du använder en trådlös dammsugare. Detta sparar tid och besvär.

 5. Manövrerbarhet: Trådlösa dammsugare är kända för sin lätta manövrerbarhet. De kan rotera och vrida enkelt, vilket gör det lättare att navigera runt möbler och andra hinder.

 6. Flera Funktioner och Tillbehör: Många trådlösa dammsugare levereras med olika borstar och tillbehör som gör dem mångsidiga. Du kan använda dem på olika ytor som mattor, hårda golv, stoppade möbler och mer.

 7. Modern Teknologi: Trådlösa dammsugare är utrustade med moderna teknologier som kraftfulla batterier, snabbladdning, smarta sensorer och avancerade filtreringssystem som förbättrar prestandan och användarupplevelsen.

Även om trådlösa dammsugare kanske inte är idealiska för alla rengöringsuppgifter, erbjuder de många fördelar som gör dem till ett populärt val, särskilt för daglig rengöring och snabba uppgifter.

Är det dyrt att ladda en trådlös dammsugare?

Laddningen av en trådlös dammsugare är generellt sett inte särskilt dyr, eftersom de flesta av dessa dammsugare använder uppladdningsbara batterier. Här är några punkter som kan påverka kostnaderna för att ladda en trådlös dammsugare:

Batterityp: Kostnaderna beror på vilken typ av batteri dammsugaren använder. Litiumjonbatterier, som ofta används i moderna trådlösa dammsugare, är kända för sin höga effektivitet och långa livslängd. Även om de kan vara dyrare vid inköp är de mer kostnadseffektiva på lång sikt.

Laddningsteknologi: Vissa trådlösa dammsugare använder avancerad laddningsteknologi, som snabbladdning. Även om detta kan öka de initiala kostnaderna för dammsugaren kan det minska laddningstiden och eventuellt leda till lägre energikostnader över tid.

Energipriser: Kostnaderna för att ladda dammsugaren beror också på priset på elektricitet i ditt område. Priset varierar från plats till plats och kan påverka dina totala kostnader för att använda den trådlösa dammsugaren.

Batterikapacitet: Batterier med högre kapacitet kan kräva längre tid att ladda, men de ger också längre driftstid per laddning. Detta kan påverka de totala kostnaderna eftersom du kanske behöver ladda dammsugaren mindre ofta.

Generellt sett är kostnaderna för att ladda en trådlös dammsugare dock relativt låga jämfört med att köpa dammsugarpåsar eller byta filter i traditionella dammsugare. Samtidigt får du fördelarna med bekväm trådlös rengöring utan att behöva köpa dammsugarpåsar regelbundet.

Hur underhåller jag bäst min trådlösa dammsugare?

För att bibehålla optimal prestanda och livslängd för din trådlösa dammsugare är det viktigt att utföra regelbunden underhåll. Här är några tips för hur du bäst underhåller din trådlösa dammsugare:

 1. Töm dammbehållaren regelbundet: Töm dammbehållaren så snart den är full eller nära att vara full. En överfull dammbehållare kan minska sugkraften och effektiviteten hos din dammsugare.

 2. Rengör filtren: De flesta trådlösa dammsugare har tvättbara filter. Kontrollera användarhandboken för din specifika modell och tvätta eller byt filter regelbundet. Detta säkerställer att dammsugaren bibehåller optimal prestanda.

 3. Rengör borstar och rullar: Ta bort hår, fibrer och andra material som kan fastna runt borstar och rullar. Regelbunden rengöring säkerställer att rullarna rör sig fritt och effektivt samlar upp smuts.

 4. Kontrollera batteriets skick: Om din trådlösa dammsugare har ett utbytbart batteri bör du övervaka batteriets prestanda. Byt ut batteriet om det inte håller laddningen lika länge som tidigare.

 5. Förvara dammsugaren korrekt: Förvara dammsugaren på en torr plats och undvik att utsätta den för extrem temperatur. Detta förlänger livslängden och prestandan.

 6. Kontrollera och åtgärda eventuella läckage: Kontrollera dammsugaren för eventuella läckage eller blockeringar som kan påverka sugkraften. Om du märker problem bör du åtgärda dem omedelbart.

 7. Undvik att helt urladda batteriet: Litiumjonbatterier, som används i många trådlösa dammsugare, har längre livslängd om de inte helt urladdas. Ladda batteriet när det når en måttligt låg laddningsnivå.

 8. Följ tillverkarens instruktioner: Följ alltid de specifika underhållsinstruktionerna och rekommendationerna från tillverkaren i användarhandboken.

Genom att följa dessa underhållstips kan du säkerställa att din trådlösa dammsugare förblir effektiv och håller längre.

Hur länge varar batteriet på en laddning?

Batteritiden på en opladning kan variera avsevärt beroende på dammsugarens märke och modell. Här är några allmänna riktlinjer:

Kort drifttid: Vissa billigare eller äldre modeller kan ha en kortare drifttid på cirka 15-30 minuter.

Medium drifttid: Medelklass- och modernare modeller kan ha en drifttid på cirka 30-60 minuter.

Lång drifttid: Vissa av de mer högkvalitativa och specialiserade modellerna, som till exempel testvinnare i konsumenttester, kan ha en drifttid på över 60 minuter.

Det är viktigt att notera att drifttiden också kan påverkas av flera faktorer:

Effektnivå: Användning av högre sugkraft tenderar vanligtvis att minska batteriets livslängd per laddning.

Åldrande av batteriet: Batteriets prestanda kan minska över tiden, särskilt efter upprepade laddningar.

Golvtyp: Drifttiden kan variera beroende på om du dammsuger hårda golv, mattor eller en blandning av båda.

Användning av tillbehör: Vissa tillbehör, som motoriserade borstar, kan öka strömförbrukningen och därmed minska drifttiden.

För att få den mest exakta uppskattningen för en specifik dammsugarmodell rekommenderas det att kontrollera tillverkarens specifikationer eller läsa recensioner från andra konsumenter som har testat batteriets prestanda under olika förhållanden. 

Hur tömmer man dammbehållaren och är det enkelt att göra?

Tömning av dammbehållaren på en trådlös dammsugare är vanligtvis en enkel process, men detaljerna kan variera mellan olika modeller. Här är en allmän vägledning:

Hitta utlösningsmekanismen:

Identifiera utlösningsmekanismen eller knappen som frigör dammbehållaren från huvuddelen av dammsugaren. Detta kan vara en knapp som måste tryckas in eller en annan typ av utlösningsmekanism.

Ta bort dammbehållaren:

Använd utlösningsmekanismen för att ta bort dammbehållaren från huvudenheten. Vissa modeller kan ha en inbyggd låsning eller en extra säkerhetsmekanism som måste frigöras.

Hitta tömningsmekanismen:

Identifiera hur dammbehållaren öppnas för att tömma innehållet. Detta kan vara en bottenlås, en lucka eller en annan typ av öppning.

Töm dammbehållaren:

Håll dammbehållaren över en soptunna eller behållare och öppna botten eller ta bort locket för att låta dammet falla ut.

Rengör behållaren:

Efter tömning kan det vara nödvändigt att rengöra själva behållaren för att ta bort eventuella rester. Vissa modeller har avtagbara filter eller delar som kan tvättas.

Sätt tillbaka dammbehållaren:

När dammbehållaren är tömd och rengjord ska den sättas tillbaka i dammsugaren. Använd utlösningsmekanismen för att fästa den säkert.

Det är viktigt att följa tillverkarens specifika instruktioner eftersom tömnings- och rengöringsprocedurerna kan variera. Generellt sett är de flesta moderna trådlösa dammsugare utformade med användarvänlighet och enkel underhåll i åtanke.

Kan den trådlösa dammsugaren användas för att rengöra möbler eller andra ytor?

Ja, många trådlösa dammsugare levereras med olika tillbehör och borstar som gör dem lämpliga för att rengöra möbler och andra ytor. Här är några vanliga funktioner och verktyg som gör det möjligt:

Möbelborstar:

Vissa modeller levereras med speciella borstar som är utformade för att rengöra möbler. Dessa borstar är vanligtvis mjukare för att undvika att skada ytor.

Flexibla slangar och förlängningsrör:

Flexibla slangar och förlängningsrör ger dig möjlighet att nå svåråtkomliga platser på möbler utan att behöva lyfta hela dammsugaren.

Mini-turboborstar:

Dessa är små borstar som drivs av sugkraften och är effektiva för att ta bort djurhår eller damm från stoppade möbler.

Småspetsiga verktyg:

Smala munstycken eller småspetsiga verktyg är användbara för att komma åt sprickor och skarvar i möbler, vilket säkerställer en grundlig rengöring.

Lätt design:

Eftersom trådlösa dammsugare vanligtvis är lättare och mer handhållna än traditionella dammsugare är de lätta att manövrera på möbler och andra ytor.

När du väljer en trådlös dammsugare är det en bra idé att leta efter modeller som levereras med en komplett uppsättning tillbehör som passar dina rengöringsbehov. Att använda rätt tillbehör gör det enklare att effektivt rengöra möbler och andra ytor.

Hur tung är en trådlös dammsugare jämfört med en traditionell dammsugare när den används?

Generellt sett är trådlösa dammsugare lättare i vikt jämfört med traditionella dammsugare med sladd. Den exakta vikten kan dock variera beroende på märke och modell. Här är några typiska observationer:

Trådlösa Dammsugare:

Trådlösa modeller är utformade för att vara lätta och enkla att manövrera. De väger vanligtvis mellan 2 och 5 kg, beroende på modell och batteristorlek. En trådlös dammsugare från Forbrugertesten väger endast 2,7 kg.

Traditionella Dammsugare med Sladd:

Traditionella dammsugare med sladd är oftast tyngre på grund av den extra utrustningen, såsom en kraftigare motor och en större dammbehållare. De kan väga någonstans mellan 5 och 10 kg eller mer.

Fördelen med lättare vikt är att det gör det enklare att bära och manövrera runt i hemmet, särskilt när du behöver rengöra på trappor eller andra svåråtkomliga områden. Det gör också trådlösa dammsugare mer bekväma att använda för daglig städning.

Men kom ihåg att vikten inte är den enda faktorn att överväga. Ergonomi och design spelar också en roll. Vissa traditionella dammsugare har funktioner som roterande hjul och manövrerbarhet som kan göra dem lätta att använda, trots deras högre vikt. Det är alltid en bra idé att prova dammsugaren, om möjligt, för att se hur den passar dina behov och komfort.

Finns det reservdelar och tillbehör tillgängliga?

Ja, de flesta modeller av ledningsfria dammsugare levereras vanligtvis med ett urval av tillbehör och reservdelar, och det finns också möjlighet att köpa extra tillbehör separat. Här är några vanliga typer av tillbehör och reservdelar:

Borstar och Munstycken: Utbytbara borstar och munstycken är ofta tillgängliga. Dessa kan variera från vanliga sughuvuden till munstycken designade för specifika ytor som möbler, gardiner eller bilinteriör.

Filter: Vissa modeller har återanvändbara filter, medan andra använder engångsfilter. Dessa filter kan vanligtvis köpas som reservdelar för att bibehålla dammsugarens effektivitet.

Batterier: Batteriets livslängd kan avta över tiden och du kan behöva ersätta det. Många tillverkare erbjuder utbytbara batterier som en del av deras sortiment av reservdelar.

Dammpåsar eller Dammbehållare: Om din dammsugare använder dammpåsar kan det vara nödvändigt att köpa extra påsar. Om den har en dammbehållare kanske du behöver köpa en ersättning om den blir skadad eller sliten.

Laddare och Laddningsstationer: Laddare och laddningsstationer kan också vara tillgängliga som reservdelar om de går sönder eller går förlorade.

Det är en bra idé att kontrollera tillverkarens webbplats eller återförsäljare som säljer dammsugaren för att hitta de specifika tillbehören och reservdelarna som är tillgängliga för din modell. Detta säkerställer att du kan bibehålla och reparera din dammsugare effektivt över tiden.

Är dammsugaren lämplig för mitt hem och mina rengöringsbehov?

För att avgöra om en sladdlös dammsugare är lämplig för ditt hem och dina rengöringsbehov, bör du överväga följande faktorer:

Bostadstyp:

Sladdlösa dammsugare är idealiska för bostäder med trappor eller flera våningar, där det kan vara besvärligt att dra runt en traditionell dammsugare. De är också bra för mindre lägenheter eller hem med begränsat förvaringsutrymme.

Rengöringsbehov:

Om du har hårda golv som trä eller kakel och vill ha en enkel lösning för snabb rengöring kan en sladdlös dammsugare vara lämplig. För hem med mattor och djurhår kan du överväga modeller med kraftfull sugkraft och specialborstar för djurhår.

Batteritid:

Bedöm din rengöringsrutin och titta på batteriets livslängd. Om du har ett större hem och vill göra mer intensiv rengöring kan du överväga en modell med längre batteritid eller ett utbytbart batteri.

Tillbehör:

Kontrollera tillbehören som medföljer dammsugaren och se om de uppfyller dina behov. Vissa modeller levereras med speciella munstycken för möbler, springor eller hårda ytor.

Förvaring och laddning:

Fundera på var du ska förvara och ladda dammsugaren. Vissa modeller levereras med väggmonterade laddningsstationer som är praktiska och sparar plats.

Budget:

Bestäm din budget och leta efter modeller som passar inom den. Det finns olika prisnivåer och du kan hitta en lämplig dammsugare som uppfyller dina behov.

Ta dig tid att läsa recensioner och jämföra olika modeller innan du fattar ett beslut. Det är också en bra idé att ta hänsyn till garantier och kundsupport för att säkerställa att du är nöjd med ditt köp.

Vilken är den bästa trådlösa dammsugaren?

Det danska konsumentmagasinet, Forbrugertesten.dk, har utsett Roidmi RS70 till bäst i test bland trådlösa dammsugare 2024. När du letar efter den bästa trådlösa dammsugaren finns det några faktorer att överväga:

Prestanda: Bedöm dammsugarens sugkraft och effektivitet på olika ytor.

Batteritid: Trådlösa dammsugare använder uppladdningsbara batterier. Var uppmärksam på batteriets livslängd per laddning eftersom det kan påverka hur mycket du kan dammsuga innan du behöver ladda igen.

Vikt och manövrerbarhet: En lätt och lättmanövrerad dammsugare är vanligtvis mer bekväm att använda, särskilt om du har trappor eller större områden att täcka.

Funktionalitet: Vissa dammsugare levereras med extra funktioner som inbyggd HEPA-filtrering, olika sugmönster och extra tillbehör som kan vara användbara i olika situationer.

Pris: Prisnivån varierar mycket mellan olika märken och modeller, så det är viktigt att hitta något som passar in i din budget.

Recensioner: Läs recensioner från andra konsumenter för att få en uppfattning om hur dammsugaren fungerar i praktiken och om den uppfyller dina behov.

Populära varumärken inom trådlösa dammsugare inkluderar Philips, Roidmi och Bosch. Kom ihåg att kontrollera de senaste recensionerna och produktinformationen för att säkerställa att du får den mest uppdaterade och relevanta informationen.

Noradahl.se är en gratis annonsfinansierad onlinekonsumenttidning som syftar till att hjälpa våra läsare att hitta rätt produkt till rätt pris genom vägledning och inspiration i värdeskapande artiklar. Produkterna väljs ut på basis av analyser och forskning, och artiklarna inkluderar produkter som erbjuds av våra kommersiella partners.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre læser

Scroll to Top