Søg
Close this search box.

Gasolgrill bäst i test: Här är våra rekommendationer!

Furnace Gasolgrill Everdure

Är det dags att grilla en biff på gasolgrillen? Eller kanske en lax? NoraDahl har testat de bästa gasolgrillarna på marknaden idag. Vilken väljer du?

Bedste Gasgrill Everdure Force
Everdure Furnace Gasgrill

Everdure Furnace Gasolgrill

 
 • 3 oberoende brännare (grilla olika mat samtidigt)
 • Upphettas till 200 ºC på 5 minuter
 • Fem tillagningsmetoder (grillning, stekning, rotisseri, bakning och långsam tillagning)
 • Finns i 5 olika färger
Stor Gasolgrill Bäst i Test: Everdure Furnace Gasolgrill

Bäst i test gasolgrill: Vilken ska man välja?

Ska det vara filé på grillen, anka på grillen eller kanske till och med lax på grillen? Letar du efter en liten gasolgrill för balkongen eller en stor gasolgrill för trädgården? NoraDahls grillkunniga ger dig en översikt över de bästa gasolgrillarna på marknaden.

Vi låter dig bekanta dig med den otroligt läckra australiska Everdure Furnace Gasolgrillen. Självklart har vi också tittat på de alltid populära Weber gasolgrillarna och flera andra.

Bästa gasolgrill 2024:

Vad ska man tänka på när man köper en gasolgrill?

När du köper en gasolgrill finns det flera faktorer att tänka på för att välja rätt modell för dina behov och preferenser:

 1. Storlek och kapacitet: Bestäm hur stor grillyta du behöver baserat på hur många personer du vanligtvis lagar mat åt och vilken typ av mat du vill tillaga. För stora sammankomster kan en grill med större kapacitet vara mer lämplig.

 2. Material och konstruktion: Granska materialen som används för grillens konstruktion, särskilt brännare, lock och grillgaller. Rostfritt stål och porslinsemaljerat gjutjärn är vanliga material som är hållbara och enkla att rengöra.

 3. Prestanda: Kontrollera effekten på grillens brännare för att säkerställa att den kan uppnå önskad temperatur och ge jämn värmefördelning över hela grillytan.

 4. Funktioner: Överväg vilka extra funktioner du vill ha, som inbyggd termometer, sidobord, grillhyllor, fällbara hyllor eller lagringsutrymmen för tillbehör.

 5. Märke och kvalitet: Utför forskning och läs recensioner för att bedöma märkets rykte och kvaliteten på dess produkter. Kända märken tenderar att erbjuda bättre kvalitet och pålitlighet.

 6. Budget: Bestäm din budget och leta efter en gasolgrill som passar inom denna ram utan att kompromissa för mycket på kvalitet och funktioner.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja en gasolgrill som passar dina behov och förväntningar på bästa möjliga sätt.

1

Everdure Furnace Gasolgrill

Everdure Furnace Gasolgrill Recension

Håll i dig, kära läsare, för det här blir bra! Everdure Furnace Gasolgrill är en imponerande trebrännaregasgrill med enastående prestanda. Här finns plats för att laga en hel kyckling, 5 laxar och 5 burgare samtidigt! På var sin brännare! Ingen behöver vänta på maten! Och för de dagar då du bara behöver laga mat till dig själv eller två personer kan du välja att bara använda en tredjedel av gasgrillen! Fantastiskt! Absolut den bästa gasgrillen på marknaden enligt vår bedömning!

Kraftfull Prestanda: Varför vi har utsett den till bästa gasgrillen börjar med de tre kraftfulla brännare som Everdure Furnace-grillen levereras med, vilket skapar en snabb och intensiv värme som gör den lämplig för allt från saftiga biffar till ömtåliga pilgrimsmusslor. Den direkta grillmetoden säkerställer att dina grillade rätter får den perfekta stekskorpan, medan konvektionstilagningen drar fördel av locket höjd och tjocklek, som cirkulerar värmen 360 grader för en jämn och läcker matupplevelse.

Design i Världsklass: Australiska Everdure har också träffat den perfekta balansen mellan form och funktion med sin bästa gasgrill, Everdure Furnace Gasolgrill. Den är tillverkad av lättrengörbar gjuten aluminium som inte rostar, och den prisbelönta designen finns i fem olika färger: Orange, Mint, Svart, Sten och Grafit. Detta ger inte bara möjlighet till enastående prestanda, utan också att matcha din grill med din personliga stil.

Stort Tillagningsområde: FURNACE™ imponerar med sin stora tillagningsyta på hela 2990 cm², vilket gör det möjligt att tillaga 28 små burgare, 15 mellanstora biffar eller 3 hela kycklingar på en gång! Så inte bara är Everdure Furnace den bästa gasgrillen, den är också en av de största! Lockets höjd möjliggör både direkt och indirekt grillning samt konvektionstilagning, vilket gör denna gasgrill till en mångsidig kulinarisk partner.

Hållbar och Lätt att Rengöra: Den gjutna aluminiumgrillen är belagd med matt, UV-beständig färg som inte bara ger en modern look, utan också långvarig hållbarhet. Rengöringen blir enkel tack vare materialets hållbarhet och ytans lättrengöringsegenskaper.

Mångfald av Tillagningsmetoder: Everdure-grillen erbjuder inte bara tre brännare, utan också fem olika tillagningsmetoder. Från klassisk grillning med hög värme till långsam bakning vid låg temperatur ger denna grill dig möjlighet att utforska en bred variation av kulinariska upplevelser.

 • Grillning: Direkt strålning med hög värme (232-343 ºC).
 • Stekning: Stängt utrymme och konvektionsvärme med medium värme (70-220 ºC).
 • Rotisserie: Utmärkt jämnhet med hög värme (70-220 ºC) med möjlighet till öppet eller stängt lock.
 • Bakning: Jämn värmefördelning med hög värme (160-185 ºC).
 • Låg temperatur och långsam tillagning: Extra smak med låg värme (107 ºC) och stängt lock.

Snabb Uppvärmning: Everdure Furnace imponerar också med sin snabba tändning och uppvärmning till 200 ºC på bara 5 minuter, vilket säkerställer den perfekta stekskorpan utan väntetid.

Slutsats: Everdure Furnace Gasolgrill är inte bara din vanliga gasgrill; den hjälper dig att bli en mästerkock! Med sin kraft, mångsidighet och användarvänlighet sätter den nya standarder inom gasgrillvärlden. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller en entusiastisk amatör kommer Furnace Gasolgrill att förvandla dina grillupplevelser och föra kulinarisk excellens till ditt utomhuskök. Om du investerar i en Everdure Furnace Grill får du den bästa gasgrillen på marknaden i din trädgård!

BBC håller också med oss om den här grillen och hyllar den till skyarna: 

5 stjärnor (av 5) hos BBC Good Food

Fördelar

Det är vad användarna säger

Everdure Furnace Gasolgrill

2

Weber Q3200 gasolgrill

Weber Q3200 Gasolgrill Recension

Weber Q3200 är en fantastisk gasolgrill som imponerar med sin smidiga och kompakta design utan att kompromissa med prestanda eller grillyta. Med sina två effektiva gasolbrännare är den perfekt för trånga utrymmen som balkonger eller små trädgårdar, samtidigt som den erbjuder tillräckligt med kapacitet för att grilla stora måltider för familj och vänner.

Grillens generösa grillyta på 63 x 45 centimeter ger gott om plats för att tillaga olika rätter samtidigt, medan värmehyllan ger extra utrymme för att hålla maten varm eller förbereda tillbehör. Den rostfria huvudbrännaren på 6,36 kW/h ger en jämn och effektiv värmefördelning för perfekt resultat varje gång.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Weber Q3200 är dess användarvänliga funktioner. Den inbyggda termometern i locket gör det enkelt att övervaka grilltemperaturen, medan den elektroniska tändningen och steglösa värmeregleringen gör det till en bris att starta och kontrollera grillen.

Tack vare de slitstarka allvädershjulen är grillen enkel att flytta runt efter behov, vilket gör den perfekt för alla utomhusmiljöer. Dessutom är den utrustad med praktiska detaljer som tre redskapskrokar och en hylla nertill för förvaring av grillredskap och tillbehör.

Sammanfattningsvis är Weber Q3200 en pålitlig och mångsidig gasolgrill som kombinerar smidig design med imponerande prestanda. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller nybörjare kommer denna grill att leverera enastående resultat och ge dig många härliga grillstunder att se fram emot.

Fördelar

Det är vad användarna säger

WEBER Q3200 GASOLGRILL

3

Morsø Forno Gasolgrill Medio

Morsø Forno Gasolgrill Medio recension

Morsø Forno Medio gasolgrill är en kombination av fantastiska grillfunktioner och en vacker design som lägger till exklusivitet i din utomhusmiljö. Denna gasolgrill är skapad med omsorg, med material som formsprutad aluminium och solidt gjutjärn med emaljbeläggning, som inte bara säkerställer en bra matupplevelse utan också enkel rengöring. Det är den bästa gasolgrillen vi har testat på mellanstorleksmarknaden, som är en storlek som passar många hushåll.

Exklusiv Design och Hållbara Material:

Grillen är tillverkad av formsprutad aluminium, och grillgallret är av solidt gjutjärn med emaljbeläggning. Minimalistiskt handtag för en elegant och ergonomisk design.

Stabil Grund:

Fyra-bensstativet ger grillen stabilitet och skapar utrymme för kontrollpanel och gasanslutning.

Användarvänlig:

Piezotändningssystem gör det enkelt att tända grillen genom att bara vrida på knappen. Integrerat termometer i locket för enkel kontroll av grilltemperaturen.

Flexibla Grillalternativ:

Två brännare möjliggör både direkt och indirekt grillning. Justerbar höjd tack vare kupollåset, vilket ger plats för större stekar och tillbehör.

Tekniska Specifikationer:

Grillyta: 53×46,5 cm Värmeeffekt: 4 kW Flödesmängd: G30: 291g/h; G31: 286g/h Gastyp: Flytande gas (propan, butan)

Praktisk och Enkel att Använda:

Levereras klar att använda med slang och enkel anslutning till gasflaska.

Effektiv Rengöring:

Gjutjärnsgrillområde med glaserad emalj gör rengöringen enkel och effektiv, så du kan njuta av läckra grillrätter utan besvär.

Idealisk Förberedning av Stor Stek:

Det integrerade termometret och det höga kupollåset gör grillen perfekt för tillagning av stora stekar och andra större köttstycken.

Kompakt och Lätt:

Dimensioner (HxBxD): 42,8 cm x 55 cm x 58,4 cm, vikt 19 kg.

Morsø Forno Medio Gasolgrill levererar inte bara en förstklassig grillupplevelse, utan gör det också med elegans. Från den exklusiva designen till användarvänliga funktioner och tekniska specifikationer är denna gasolgrill ett idealiskt val för dem som söker det bästa inom utomhusmatlagning. 

Fördelar

Det är vad användarna säger

Vilken är den bästa gasolgrillen?

Den bästa gasolgrillen beror på dina specifika behov och preferenser. För stora utomhusfester och stekar rekommenderar NoraDahl Everdure Furnace Gasolgrill, som har visat sig vara den bästa stora grillen enligt deras bedömning. Å andra sidan är Weber Q3200 den bästa mindre gasolgrillen för mindre utrymmen och för dem som letar efter något smidigt och kompakt. Valet beror på din personliga grillningssituation och vad du föredrar i en gasolgrill.

Hur länge håller en gasolgrill?

Hållbarheten för en gasolgrill kan variera beroende på flera faktorer, inklusive kvaliteten på materialen, användningsfrekvensen och hur väl den underhålls. Generellt sett kan en välbyggd och regelbundet underhållen gasolgrill förväntas hålla i flera år, vanligtvis mellan 5 och 15 år. Att hålla grillen ren, täckt när den inte används och regelbundet kontrollera och byta ut slitna delar kan bidra till att förlänga dess livslängd.

Kan en gasolgrill stå i solen?

Ja, en gasolgrill kan stå i solen, men det finns några saker att tänka på för att förlänga dess livslängd och bibehålla dess prestanda:

 1. Skydda grillen med en grillöverdrag när den inte används för att skydda den från direkt solljus, regn och andra väderförhållanden.
 2. Placera grillen på en skuggig plats om möjligt för att minska exponeringen för direkt solljus under de varmaste delarna av dagen.
 3. Undvik att lämna gasolbehållaren i direkt solljus under långa perioder för att förhindra överhettning och tryckökning i behållaren.
 4. Rengör regelbundet grillen och se till att ventilationsöppningarna är fria från eventuell ansamling av smuts och fett, särskilt om den placeras i direkt solljus där temperaturen kan öka.

Genom att vidta dessa åtgärder kan du hjälpa till att skydda din gasolgrill från skador orsakade av överdriven exponering för solen och förlänga dess livslängd.

Kan en gasolgrill börja brinna?

Ja, precis som med andra grillar kan en gasolgrill börja brinna om den inte används korrekt eller om det uppstår fel. De vanligaste orsakerna till att en gasolgrill kan börja brinna inkluderar läckage av gas, överhettning på grund av bristfällig ventilation eller blockeringar i brännare eller gasledningar, och användning av felaktiga eller skadade gasbehållare.

För att minska risken för brand är det viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna och tillverkarens anvisningar för installation, användning och underhåll av gasolgrillen. Det är också rekommenderat att regelbundet inspektera grillen för eventuella läckage, hålla den ren från fett och matrester som kan orsaka överhettning, och att använda endast godkända gasbehållare och tillbehör. Om du misstänker att det finns ett problem med din gasolgrill, som en gasläcka eller en överhettning, är det bäst att släcka grillen omedelbart och kontakta en professionell för att undersöka och åtgärda problemet.

Hur lång tid innan du tänder en gasolgrill?

Att tända en gasolgrill är vanligtvis en snabb och bekväm process jämfört med att tända en kolgrill. Moderna gasgrillar, såsom Everdure Furnace Gasolgrill, är utformade för snabb uppvärmning och exakt temperaturkontroll.

Förberedelse:

Kontrollera att gasflaskan är korrekt ansluten och att alla förbindelser är åtdragna och säkra.

Ventilation:

Öppna locket på gasolgrillen för att möjliggöra luftcirkulation och för att undvika uppbyggnad av gas.

Tändningssystem:

Modernt gasolgrillar är ofta utrustade med elektroniska tändningssystem, såsom Everdure Furnace Gasolgrill, som gör det möjligt att tända brännarna med en enkel knapptryckning. Kontrollera att tändningssystemet fungerar korrekt.

Starttid och Uppvärmning:

Många gasgrillar, inklusive toppmodeller som Everdure Furnace, kan nå upp till 200 grader på så lite som 5 minuter. Detta gör det snabbt och effektivt att komma igång med matlagningen. Efter tändning låter du grillen förvärmas i några minuter för att säkerställa att hela grillen är jämnt uppvärmd.

Kom ihåg att följa tillverkarens anvisningar för din specifika gasolgrill och ta hänsyn till säkerhetsåtgärderna. Gasgrillning ger vanligtvis en snabbare starttid och mer exakt kontroll över temperaturen, vilket gör det bekvämt för spontana grillupplevelser.

Kan man använda en foliebricka på en gasolgrill?

Ja, det är helt säkert att använda folieformar på en gasolgrill, och det är en vanlig praxis bland grillentusiaster. Folieformar har flera syften och fördelar:

Enkel rengöring: Folieformar gör det lättare att rengöra din gasolgrill genom att fånga upp fett, saft och matrester. Detta hjälper till att förhindra att dessa material droppar ned i brännarna eller på värmefördelningsplattorna, vilket kan orsaka fettbrand eller förorening av grillen.

Skydd av grillytan: Folieformar fungerar som en skyddande barriär mellan maten och själva grillen, vilket kan bidra till att förhindra att maten fastnar på grillgallret eller värmefördelningsplattorna.

Tillagning av saftiga rätter: Folieformar kan också användas för att tillaga saftiga rätter, där saften samlas upp i formen och kan återanvändas som en smakrik sås eller marinad.

När du använder folieformar på din gasolgrill är det viktigt att ta följande försiktighetsåtgärder:

Kvalitet på folien: Använd folieformar som är avsedda för grillbruk och av hög kvalitet. Detta säkerställer att folien inte spricker eller läcker under användning.

Placering: Placera folieformen på den nedre grillgallret eller under maten för att samla upp saft och fett.

Övervakning: Håll ett öga på folieformen under matlagningen för att se till att den inte blir överfylld, och töm den vid behov för att undvika översvämning och risken för brand.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkert och effektivt använda folieformar på din gasolgrill för att förbättra matlagningen och underlätta rengöringen.

Hur många grader ska en gasolgrill ha?

Temperaturen på din gasolgrill kan variera beroende på vilken typ av mat du tillagar. Här är några allmänna riktlinjer för temperaturer för olika typer av matlagning:

Korv och Hamburgare:

Temperaturområde: 180-200 °C Korv och hamburgare kräver vanligtvis en medium till hög värme för att tillagas jämnt och få en läcker skorpa.

Kycklingbröst:

Temperaturområde: 190-205 °C Kycklingbröst bör tillagas vid en något högre temperatur för att säkerställa att det blir saftigt inuti och får en gyllene skorpa utan att bli torrt.

Biffar (Nötkött, Lamm, Fläskkött):

Temperaturområde: 200-230 °C Biffar kräver hög värme för att försegla saftigheten och bilda en smakfull skorpa. Du kan justera temperaturen beroende på din önskade stekgrad.

Fisk och Skaldjur:

Temperaturområde: 180-200 °C Fisk och skaldjur kräver en mer måttlig värme för att undvika överkokning och behålla sin naturliga saftighet.

Grönsaker:

Temperaturområde: 180-200 °C Grönsaker kan grillas vid en måttlig värme för att behålla sin textur och smak. Se till att inte överkoka dem, då de kan bli mjuka.

Det är viktigt att ha en pålitlig grilltermometer för att mäta den inre temperaturen på kött, särskilt när du tillagar större stycken som stekar. Detta säkerställer att maten tillagas till en säker ätkvalitet.

Kom också ihåg att det är användbart att förvärma grillen i några minuter innan du börjar laga maten, för att säkerställa att grillgallret är varmt och klart att försegla saftigheten i maten.

Är gasolgrillar hälsosammare än kolgrillar?

Hälsoaspekterna av att använda en gasgrill jämfört med en kolgrill är främst relaterade till hur maten tillagas och inte själva grilltypen. Båda grilltyperna kan användas för hälsosam matlagning, men det finns några faktorer att överväga:

Gasgrill: Fördelar:

Mindre rök och förorening: Gasgrillen producerar mindre rök och partikelföroreningar jämfört med kolgrillen, vilket kan vara fördelaktigt för luftkvaliteten. Enklare temperaturreglering: Gasgrillen möjliggör mer exakt kontroll över matlagningstemperaturen, vilket kan hjälpa till att undvika överkokning eller bränning av maten. Nackdelar:

Mindre rökig smak: Vissa föredrar den rökiga smaken som kolgrillen ger och tycker att gasgrillen inte ger samma karakteristiska smak. Kolgrill: Fördelar:

Rökig smak: Kolgrillen ger maten en karakteristisk rökig smak som många grillentusiaster uppskattar. Hög temperatur: Kolgrillen kan nå högre temperaturer, vilket är idealiskt för att steka kött och uppnå en stekskorpa. Nackdelar:

Rök och partiklar: Kolgrillen producerar mer rök och partikelföroreningar, vilket kan vara mindre fördelaktigt för luftkvaliteten. Svårare temperaturreglering: Det kan vara utmanande att upprätthålla exakta temperaturer på en kolgrill. Allmänna hälsomässiga överväganden: Matförberedelse: Hälsan beror också på hur maten förbereds och vilka ingredienser som används. Grillning i sig är inte nödvändigtvis hälsosammare eller ohälsosammare; det beror på den totala kostmönstret. Val av mat: Hälsaspekterna av grillad mat beror också på vilka livsmedel som grillas. Grillade grönsaker och magert kött kan vara en hälsosam del av kosten. Försiktighetsåtgärder: För att minska potentiella hälsorisker kan du undvika överkokning av maten, använda magra köttyper och marinader med lågt fettinnehåll. Slutsats: Både gas- och kolgrillning kan ingå som en del av en hälsosam kost, och det är viktigt att välja metoden som passar bäst för dina preferenser och matlagningsbehov. Hälsaspekterna är mer relaterade till själva matlagningen än till grilltypen.

 

Noradahl.se är en gratis annonsfinansierad online-konsumenttidning som syftar till att hjälpa våra läsare att hitta rätt produkt till rätt pris genom vägledning och inspiration i värdeskapande, sponsrade artiklar. Urvalet av produkter görs baserat på tester, analyser och forskning, och artiklarna inkluderar produkter som erbjuds av våra kommersiella partners.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läser

Scroll to Top